Monday, March 1, 2010

Seoul, my new home!

No nyt on vihdoin aikaa taas päivitellä kuulumisia!

Siis matka alkoi kannelmäen kommuunista hieman tuiskuisissa merkeissä. Emmin kanssa tarvottiin jättikokoisen matkalaukun kera auraten lumet bussipysäkeiltä Helsinki-Vantaalle asti. Bussien oltua myöhässä, juoksin paniikissa ympäri terminaalia etsien Nordean konttoria, jossa rahat ja luottokortti odotti. Tuli taas valittua se hitain kassapoika! Onneks lento oli myöhässä ja emmin lohduttava tekstari rauhoitti tilanteen.  Päivän vielä kruunasi ystävällinen check-in mies joka katso mun matkalaukun 4kg ylipainon läpi sormien. Lento oli ainakin pari tuntia myöhässä, mutta jäipähän aikaa ostella kirjoja ja lehtiä lentokentältä.

Pekingissä olikin edessä yli 6 tunnin odotus, ja sainkin seuraa Vaasassa asuneelta opiskelijalta, joka oli ollut samalla lennolla Pekingiin. Siinä menikin sitten ainakin pari tuntia jutellen milloin mistäkin, mutta keskustelun aiheiden vaihduttua mun mielestä outoon suuntaan päätin vedota väsymykseen ja siirtyä toiselle puolelle terminaalia. Onneksi tyypin lento olikin jo lähdössä, niin tilanteesta luistaminen kävikin sutjakkaasti.

Lennolla Pekingistä Souliin tapasin suomalaisen pojan, joka oli myös menossa Souliin vaihto-oppilaaksi. Mikä tuuri! Mitkä mahdollisuudet että lentokoneessa toisella puolella maailmaa viereen tupsahtaa suomalainen, ja vieläpä saman kaupungin vaihto-oppilas :D Se pari tuntinen menikin sitten nopeasti rupatellessa Koreasta ja vaihtari elämästä.

Ekan yön vietin hotellin sängyssä kierien ja pyörien. En saanut unta koko yönä ja 5 aamulla päätinkin valmistautua aamupalalle. Ensi kosketus korealaiseen ruokaan oli hyvä. Riisiä ja lihaa, hedelmiä ja jugurttia, leipää, mehua ja teetä. Täyttävän aamupalan jälkeen päätin ottaa rentouttavan vaahtokylvyn ja painua pehkuihin. 3,5h yöunien jälkeen Lee nouti mut hotellilta ja ajettiin asuntolaan.

Alku shokin jälkeen paikka alkaakin tuntua jo mukavalta. Ainoa ongelma on tällä hetkellä KOVA sänky. Runkopatja on n. 30cm paksu, mutta tuntuu kun nukkusin laverilla. Ja tietenkin sitä jääkaappia odotellessa! Sen huhutaan saapuvan huhtikuussa... Tässä kuvia huoneesta

kätevää istua pöntöllä ja ottaa suihkua samanaikaisesti!

Ruoka on täällä todella edullista, joten tuo ulkona syöminen ei tähän saakka ole haitannut. Ateriat ovat maksaneet about 3-4€. Eilen tuli vedettyä korealaista "makkarakeittoa" ja  tänään kana nuudeli combo. Nyt kuitenkin vuorossa oli "asuntola kokkausta" eli kuppinuudeleita. Tällainen maittava illallinen :D en vaan tiedä mitä nuo lilluvat pinkit pökäleet on...

Huomenna alkaa koulu. Katotaan löydänkö oikeat rakennukset ja luokat täältä kaupungin kokoiselta kampus alueelta.

2 comments:

  1. hensku soul ei oo sun koti. sun koti on kuopijo.

    t arvaakuka

    ReplyDelete
  2. No en kyllä arvaa! :D kuka?

    ReplyDelete